El Raval, popularment conegut com “Barri Xino”. Barri de carrers estrets, multicultural per excel•lència, fruit d’un projecte de regeneració urbana que es va proposar reformar edificis desocupats en centres culturals i artístics. De gran importància la proliferació dels locals d’oci, com restaurants i bars, també els tallers d’artistes que s’instal•len en aquests carrers per dur a terme un treball creatiu, o tendes que ofereixen moda, disseny, art o artesania de qualitat. 

Barri on es concentra un gran nombre d’estrangers sobretot filipins , pakistanesos i marroquins.

Començarem la nostra ruta del Raval a la Plaça dels Àngels on hi trobem 2 grans espais culturals: el MACBA i el CCCB, a la Casa de la Caritat.

El MACBA, Museu d’Art Contemporani de Barcelona, fou obra de l’arquitecte Richard Meier. És una de les creacions que ha contribuït a la transformació urbanística del barri del Raval, en un nucli cultural. El museu és una de les peces importants en la configuració del nucli de la Plaça dels Angels juntament amb l’antic Convent dels Angels el temple pròpiament dit es va construir en el segle XVI, d’estil gòtic amb una façana senzilla i un portal renaixentista. El convent ha estat utilitzat com a teatre, sala d’exposicions i de concerts, i es va recuperar, així, un equipament cultural més del barri del Raval.

El CCCB, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, complexe d’auditoris i espai d’exposicions instal•lat en un antic hospital del segle XIII. Acull exposicions temporals i organitza diferents activitats i manifestacions culturals.

Un dels carrers que desemboca a la Plaça dels Àngels és el carrer de Joaquim Costa, on hi trobem força varietat de bars de diferents tendències. 

Si continuem baixant fins el carrer del Carme tocant las Ramblas hi trobem L’Església de Betlem, Església barroca del segle XVI.

Seguim i de baixada ens trobem amb L’Església de Sant Agustí, Plaça Sant Agustí,al carrer Hospital, Església Barroca del segle XVI de interior lluminós i espaiós.

Al mateix carrer Hospital es troba l’ Hospital de Santa Creu, creat amb intenció de reunir en un mateix edifici els diferents hospitals que hi havia a la ciutat. Actualment el conjunt d’edificis que engloba aquest hospital s’han convertit en un referent cultural de la ciutat on hi trobem: la Biblioteca Nacional de Catalunya, l’Escola Massana, l’Institut d’Estudis Catalans, i les biblioteques públiques de Sant Pau i de la Santa Creu.

Una mica més endavant, deixant Las Ramblas enrere, comença la Rambla del Raval, on molts dies festius s’hi apleguen venedors que converteixen La Rambla en un petit “mercadillo”.

Abans d’arribar al final de La Rambla del Raval es troba El Gat, obra de Fernando Botero, pintor i escultor colombià.

El Raval

El Raval

El Raval

El Raval

El Raval

El Raval

El Raval

Allotjament per dies a Barcelona

Allotjament per dies a Barcelona

Allotjament per dies a Barcelona