En aquest barri trobem una barreja entre la tradició i la modernitat. Els edificis històrics, conviuen amb les galeries d’art, les botigues innovadores i els restaurants de moda.

Fixeu-vos que la majoria de noms dels carrers del barri fan referència a oficis, ja que antigament era una barri on es concentraven artesans i mestres de diversos oficis.

Tampoc podem oblidar l’animada vida nocturna del barri amb una oferta gastronòmica molt àmplia (tapes, cuina mediterrània, internacional, de fusió, basca, etc.), que es combinen amb els locals i bars musicals on es poden prendre unes copes o ballar.

Comença la nostre ruta al carrer Argenteria, carrer peatonal, ple de restaurants, botigues, comerços, ideal per fer unes tapes, prendre uns “montaditos” acompanyats de sidra o txacolí, o bé badar per les botigues.

Al final del carrer trobem l’església de Santa Maria del Mar, símbol d’aquest barri. Va ser edificada al segle XIII. És de extraordinària bellesa i considerada un dels exponents del gòtic català. No us perdeu l’interior amb una amplia estructura i el rosetó de mitjans del segle XV, segur que quedareu impressionats. Si teniu ocasió d’assistir a un concert a l’església podreu gaudir d’una excel·lent acústica. 

                              

 

 

                                                

 

 

A la placeta peatonal que hi ha a tocar de l’església, hi ha el Fossar de les Moreres, on reben sepultura simbòlica tots aquells que van morir defensant Barcelona de les tropes borbòniques durant l’assetjament a la ciutat al 1714. En honor dels quals hi ha un escrit: “al Fossar de les Moreres no s’hi enterra cap traïdor, fins perdent nostres banderes, serà l’urna de l’honor”

Darrere Santa Maria del Mar comença el pintoresc Passeig del Born, escenari de torneigs fins a la segona meitat del segle XVII. Actualment hi trobem més restaurants, bars, comerços alternatius, botigues sofisticades i locals moderns i bohemis. Al fons podem veure l’antic Mercat del Born un bon exemple de l’arquitectura del ferro molt de moda durant la segona meitat del segle XIX. Al subsol del mercat, s’han trobat restes de la ciutat del segle XVIII.

També al costat de Santa Maria del Mar comença el Carrer Montcada, ple de museus i galeries d’art. Val la pena passejar-hi per trobar un bon nombre de palaus de l’època de l’esplendor gòtica, com són: el Palau que dóna cabuda a la seu del Museu Tèxtil i d’indumentària al nr.12, el Palau Nadal al nr.14, el Museu Picasso al nr.15-19, el Palau Dalmases al nr.20 i el Palau Cervelló al nr.25 entre d’altres.

Us recomanem fer una parada al “Xampanyet” un local petit i bulliciós, sempre ple (per alguna cosa serà), allà podreu degustar els embotits catalans, la truita de patata amb pa tomàquet i moltes altres coses, i tot acompanyat del xampanyet un vi espumós. I de postres els carquinyolis amb moscatell.

I per acabar el recorregut i ja que no sou gaire lluny us podeu apropar a l’estació de França, construïda en motiu de la Exposició Universal de 1929.

El Born

El Born

El Born

El Born

El Born

El Born

Allotjament per dies a Barcelona

Allotjament per dies a Barcelona

Allotjament per dies a Barcelona

Allotjament per dies a Barcelona